Istoric Bucharest Warriors

2007

In 2006, un grup de studenti au inceput sa discute despre fotbal american pe un forum romanesc dedicat sporturilor. In 2007 subiectul principal era de a atrage cat mai multi fani ai acestui sport.

Pe data de 18 Februarie 2007, Rizu Cristian, initiatorul Bucharest Warriors, a propus o intalnire intre fani din Bucuresti, in lumea reala unde sa construiasca prima echipa echipa de Fotbal American din Romania.

In primavara anului 2007 s-a decis asupra denumirii echipei si anume „Bucharest Warriors”. In vara aceluiasi an, Roman Seremet s-a alaturat echipei cu 5 experienta de 6 ani de fotbal american dupa ce a jucat la Meeker Buldogs (SUA) si Kishinev Barbarians (Republica Moldova).

Antrenamentele au inceput sa fie organizate si mult mai serioase. Deja se contura o figura mai clara a unei echipe. La sfarsitul verii Bucharest Warriors au primit primul rand de echipamente. In aceeasi perioada s-au depus si actele pentru infiintarea ca persoana juridice, organizatie non-guvernamentala, iar pe data de 30 Octombrie 2007, Asociatia Clubul Sportiv "Bucharest Warriors" a fost infiintata oficial.

Dupa multe antrenamente intense Bucharest Warriors au jucat primul lor scrimmage (meci scoala) pe data de 2 Decembrie 2007 impotriva echipei Constanta Sharks. Atunci s-a dat startul competitiilor de fotbalul american in Romania.

2008

In 2008,  Bucharest Warriors au participat la numeroase competitii si turnee nationale si internationale cu echipe de tackle si flag football (fotbal american fara contact). Primul meci international l-au jucat impotriva echipei Kishinev Barbarians (Republica Moldova) in Aprilie 2008. Apoi au urmat Minsk Zubrs (Belarus) si Team Sofia (Bulgaria).

Prima victorie internationala a fost castigata in ultimul meci din anul 2008, impotriva Team Sofia, meciul fiind jucat in Sofia cu scorul final de 6 – 2.

2010

In 2010 Bucharest Warriors au castigat prima editie a Campionatului National de Fotbal American si Flag Football, invingandu-i in RoBowl 2010 pe Cluj Crusaders cu scorul de 56 – 12.

De asemenea la inceputul anului 2010, Razvan Matache s-a alaturat echipei de management Bucharest Warriors, ce a completat echipa manageriala cu experienta de peste 10 ani, acumulata in mediul sportiv din Romania.

2011

In 2011, Bucharest Warriors si-au mentinut titulatura de Campioni Nationali la Fotbal Amrican,  invingand echipa Cluj Crusaders. De data aceasta finala RoBowl 2011 s-a jucat la Cluj-Napoca.

La inceputul anului 2011, echipei de management s-a alaturat Nicholas N. Bouri II pentru a trece la urmatorul nivel si de a populariza sportul in mediul de afaceri.

2012

In 2012, Bucharest Warriors au inceput o restructurare masiva a echipei, in special a celei sportive cu scopul de a aduce in echilibru ideile, principiile si procedurile necesare echipei pentru allinierea echipei la organizatiile internationale, precum cerintelor EFAF (Federatia Europeana de Fotbal American) si IFAF (Federatia Internationala de Fotbal American). Aceste schimbari au insemnat antrenamente diferite, filozofie diferita, proces diferit de pregatire si o noua directie de dezvoltare.

In primavara 2012, Razvan Matache, impreuna cu ajutorul managementului Bucharest Warriors, a pornit toate demersurile privind recunoasterea fotbalului american ca ramura oficiala de sport. Sportul a fost recunoscut in Noiembrie 2012, acesta fiind cel mai mare pas pentru trecerea la urmatorul nivel: Federatia Romana de Fotbal American.

Bucharest Warriors este cea mai veche echipa de fotbal american din Romania, care a investit puternic in jucatori, pregatind pana in prezent peste 350 de persoane, fiind astfel principalul promotor al fotbalului american si al sportului fair-play din tara.

Date statistice:

Infiintat: 18 Februarie 2007

Numar jucatori pregatiti: +400 (1 Ian 2014)

Numar meciuri: 43 (1 Ian 2014)

Numar generatii: 2

Povestea Warriors poate fi citita pe pagina Wikipedia.

Facebook: www.facebook.com/BucharestWarriors
Twitter: www.twitter.com/BWarriors